Одна з речей, якої нам вже не вистачає після повернення в Україну з Турції, окрім сонячного світла і моря, це – сіміти – турецькі бублики з кунжутом.
Кунжутна олія та будь-яка випічка з сезамом зобов’язані своїм характерним ароматом та насиченим горіховим присмаком величезній кількості органічних сполук, які утворюються лише під час процедури підсмажування кунжуту. Причому, здебільшого від температури смаження сезаму залежить, які саме ароматичні олії і у якій кількості вивільняться з насіння. Найбільш відомим є 2-фурилметантіол, який також відіграє важливу роль у ароматі кави, та у великій кількості знаходиться у трояндовій олії.
Тож сьогодні ми вирішили насолодитися хоча б ароматом кави та сезаму і спекли КУНЖУТНЕ ПЕЧИВО.
Інгредієнти:
- 160 г кунжуту (попередньо замочити його на годину-дві у холодній воді)
- 190 г звичайного або безглютенового борошна
- 70 г подрібненого кокосового цукру
- 1-2 ч.л. розпушувача для тіста
- 70 г розтопленої органічної кокосової олії
- 100 мл кокосового молока
- ваніль або будь-яка ваша улюблена мелена пряність
Приготування:
- Поєднати спочатку усі сухі інгредієнти, потім додати вологі. Все ретельно перемішати.
- Розкачати тісто (не занадто тоненько) та за допомогою формочки вирізати печиво бажаних вам обрисів.
- Дечко змастити кокосовою олією або використати пергамент чи силіконовий килимок.
Викласти майбутнє кунжутне печиво на дечко та випікати хвилин 20 при температурі 160-180°C. - За бажанням під час випікання печиво можна перевернути для рівномірного кольору.
Смачного!