Якщо вам набридла гранола – саме час зробити з неї щось новеньке на смачненьке
До вашої уваги десерт, легкий у приготуванні та зручний у якості поживних батончиків. Вам знадобиться:
Для основи:
2 стиглих банана
2 склянки домашньої або купленої в магазині граноли
1 ½ склянки вівса (цілих зерен або пластівців)
¼ склянки кокосової олії½
склянки родзинок
½ склянки кокосової стружки або будь-яких подрібнених горіхів
2 столові ложки насіння чіа
Для шоколадного шару:
2 стиглих банана
1 1/3 склянки м’яких фініків без кісточок (якщо фініки сухі, то просто хвилин да 10 залийте їх гарячою водою, а потім перед приготуванням воду злийте)
¼ склянки кокосової олії
½ склянки какао-порошку
щіпка солі
1-2 ч.л. екстракту ванілі
кокосовий цукор за бажанням
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Змішайте окремо усі інгредієнти для основи десерту та для шоколадного шару за допомогою кухонного комбайну
- Вистеліть пергаментом 20 см форму для випічки з середніми або високими бортиками та викладіть на неї шар основи з гранолою, притискаючи та розгладжуючи його ложкою або просто руками.
- На шар з граноли викладіть шоколадну масу та розрівняйте її.
- Випікайте в духовці близько 25-30 хвилин (якщо ви зробили височенький десерт – потримайте його у духовці трошки довше).
- Прикрасьте десерт зверху гранолою чи горішками та подавайте теплим або охолодженим.
Насолоджуйтесь!
Такий десерт можна порізати невеличкими шматочками та давати дітям у якості більш здорової альтернативи шоколадних батончиків.