Торт “Мурашник” за класичним рецептом

Ще один класичний рецепт із сімейного записничка MASALE – торт “Мурашник” за класичним рецептом

  • без яєць
  • швидко в приготуванні
  • можливий веганський варіант смаколика

Для тіста знадобиться:

½ склянки звичайної сметани або кокосових вершків
½ склянки звичайного або подрібненого кокосового цукру
250 г звичайного вершкового масла або кокосової олії
5 склянок пшеничного борошна
прянощі – за бажанням (ваніль, мелений кардамон, бодян, цейлонська кориця тощо)
будь-які горіхи чи мак – за бажанням

Для крему:

1 банку (приблизно 400 мл) вареного згущеного молока змішати зі 150 г розтопленого вершкового масла

Приготування:

  • У мисці ретельно перемішати усі інгредієнти для тіста
  • Пропустити тісто через сітку з великими отворами у м’ясорубці
  • Отримані на виході такі собі довгі “черв’ячки” з тіста викласти на присипане борошном дечко
  • Випікати до золотавого кольору на малому або середньому вогні, насолоджуючись запаморочливо прекрасним ароматом жирного розсипчастого тіста
  • Дати тісту охолонути та поламати його руками на невеличкі шматки – тісто жирне, тому розсипається так, як вам треба.
  • Об’єднати тісто с кремом та сформувати, власне, мурашник у вигляді справжнього мурашника або термітника, бо зробіть торт у вигляді порціонних тістечок по кількості ваших гостей. Якщо бажаєте – можна присипати торт маком, горіхами або полити шоколадом.
  • Відправити готовий торт на декілька годин у прохолодне місце.
  • Смачного!
Торт
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Похожие статьи:

Подпишись на наши рецепты

Только полезные рассылки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.