Намасте!
Ми тут застудилися, тож другий день поспіль підтверджуємо на собі аюрведичні рекомендації стосовно лікування за допомогою нашої ж продукції.
Наразі відмітили, що:
- Чайна ложка кокосової олії на певний час знімає гостре запалення у горлі. З цією ж метою раніше жували какао-масло, але поки його нема час від часу підгризаємо терті какао-боби
- Теплий напій куркуми з медом та імбирем уповільнює підвищення температури
- Коли лікар прописує пити томатний сік з сіллю – у жодному разі не треба використовувати чорну гімалайську. Разом з томатами вона настільки пришвидшує роботу кишківника, що ви отримаєте майже миттєвий ефект, відчувши себе бочкою, де бродить молоде вино. Але у випадку, якщо у вас проблеми з перетравленням їжі – замінити звичайну сіль на чорну гімалайську це гарний варіант
- Шматочок кокосового цукру у будь-якому теплому напої або якщо джаґґер просто розсмоктати, допомагає очистити дихальні шляхи, полегшити кашель та навіть послаблює мігрень. І після солодкого напою якось веселіше – мабуть спрацьовує заспокійлива дія інозитолу у складі джаґґеру
- В активі ще чорний чай з чабрецем і просто чабер – теж непогано тамує кашель
Сьогодні день почали з масала-чаю. Коли немає бажання і сил попоїсти, молочний індійський чай саме те, що треба! Прянощі розігрівають тіло, а кокосове молоко тамує голод
А ще хочемо попередити: у якості допоміжного варіанту лікування горла та щоб не застоювалася у легенях та бронхах мокрота, лікар прописав нам… голосно співати. З репертуаром важко визначитися, і нас кидає від колискових до футбольних кричалок-ображалок. Тож якщо почуєте дивні звуки десь на Правому березі – не лякайтеся. То мабудь ми волаємо 🙂
Залишаймося здорові та на позитиві!